Seuracupin finaali

Seuracupin valtakunnallinen Giga-sarjan (10000-25000 asukasta)  finaali kisattiin Sastamalassa.

Omia ennätyksiä ja kesän parhaita nuoret tekivät kaikissa ikäluokissa ja mukana olleet nuoret osoittivat hienoa seurahenkeä kesän tärkeimmässä  nuorten yhteisessä kisassa. Vaikka osalla  laji ei ollut oma, se tehtiin seurahenkeen.

Jännitystä riitti alusta lähtien kisapaikoilla. Tsemppariksi valittu Kosti Saine näytti hyvän tahdin heti alussa P13  60 metrin aidoissa, juoksemalla voittoon omalla komealla ennätysajallaan 9,47 ja jättämällä toiseksi tilastoissa edellä olleen  Juho Kallion, LapVi. Samalla Kosti paransi P13 60 metrin aitojen Satakunnan ikäkausiennätystä, joka oli Eero Hirvisellä ajalla 9,50 vuodelta 2014.

Kuvassa sukkulaviestiin valmistautuvia poikia vasemmalta edessä Kosti Saine, Mikael Lähteenmäki, Elias Sairio, Rami Tuominen, Rene Savolainen, Eetu Heiniluoma ja takana Johannes Kiviranta, Aleksi Joensuu ja Eero Hirvinen.

Eero Hirvisen komea juoksu M 17 200 metrillä oli myös omaa luokkaansa voittoajalla 22,38. Myös N17 200 metrillä Senja Lammi juoksi hyvin ja oli ajalla 27,79 neljäs.

Leiskun 13-vuotiaat pojat  osoittivat kesän aikana, mitä yhteishenki ja yhteiset harjoitukset saavat aikaan. Nyt  finaalissa  kaikissa lajeissa mitalisija. Kosti Saine voitti pika-aidat ajalla 9,47 ja Elias Kurumaa voitti korkeuden tuloksella 1,44.  Mikael Lähteenmäki teki komean juoksun toiseksi 1000 metrillä aikaan 3.06,61  Oma ennätys parani yli 5 sekuntia ja voittajaan jäi vain alle kolme kymmenystä. Eemil Sairion hienot heitot moukarissa antoivat kolmannen sijan omalla ennätyksellä 27,27. Elias Sairio hyppäsi pituutta 4,30 vanhemmassa M17 sarjassa ja Eetu Heiniluoma juoksi ex tempore P15 100 metrin aidat 19,68. Joukkuehenkeä parhaimmillaan.

P15 kuulassa Johannes Kiviranta oli kuudes  11,34 ja  P15 2000 metrillä  Aleksi Joensuu juoksi hienosti uuden ennätyksensä  6.48,72, sijoitus seitsemäs.   Nuoremmissa Rami Tuominen juoksi viidenneksi P11 1000 metrillä ajalla 3.37,86.  Nuorten tulokset alla:

Kuvassa sukkulaviestiin valmistautuvat tytöt. Vasemmalta. Emilia Pyysalo, Siiri Laino, Kerttu Heininen, Sofia Kurumaa, Aada Joensuu ja takana Jenny-Maria Jäniskangas, Maria Juhala, Inka Heininen ja Senja Lammi