Tampere Junior Indoor Games 9.-11.3. – Kostille P 14 kiekon mestaruus

Euroopan suurimmat junnukisat kokosivat Tampereelle viikonvaihteessa 1708 urheilijaa ja yli 4000 lajisuoritusta. Mukana oli osallistujia ympäri Suomea sekä mm. Pietarista  ja Saksasta. Perjantai-ilta ja kaksi pitkää kisapäivää tarjoili kattavasti kaikille 10 17-vuotiaille lajikirjoa. Mukana Leiskusta oli parikymmentä nuorta. Osallistujat saivat hyvää kisakokemusta suurkisasta ja suurista osallistujamääristä. Tuliaisina myös uusia omia ennätyksiä ja hyviä sijoituksia.

Kosti Saineelle P14 kiekon mestaruus tuloksella 49,38

Kosti heitti kiekossa ylivoimaisen mestaruuden, sillä toiseksi sijoittunut jäi yli 10 metriä. Kostin sarja oli tasainen ja paras heitto tuli viidennellä kierroksella.  Näin Kosti otti kolmannen mestaruuden Tampereella TJIG:ssä kiekossa peräkkäisinä vuosina.  P12 mestaruus tuli v. 2016 tuloksella 38,72, P13 mestaruus v. 2017 tuloksella 44,99 ja nyt P14 mestaruus tuloksella 49,38. Tulos on myös kautta aikojen tilastossa ikäluokassa toiseksi paras Suomessa.

Vaikka mitalisijoja ei muille tullut, niin hienosti lähelle ja kymmenen parhaan joukkoon sijoittui useita.

Siiri Pein työnsi T13 kuulassa neljänneksi tuloksella  10,77.  Siiri heitti ennätyksensä myös vuotta vanhemmissa T14 kiekossa 30,41 (750g) ja sijoittui viidenneksi.  T15 kiekossa Maria Juhala heitti  ennätyksensä 31,08, sijoitus 11.

Niukasti jäi mitalisijasta myös Tino Knuutila juostessaan komeasti uuden ennätyksensä P12 1000 metrillä 3.12.11, sijoitus neljäs.

Neljänneksi juoksi myös P10 60 m aidoissa Rasmus Heiniluoma ennätyksellään 11,74. Ennätys syntyi myös lauantain pituudessa 3,89, sijoitus viides. Rasmus juoksi myös kymmenen parhaan joukkoon P10 60 metrillä ajalla 9,72.

P14 Mikael Lähteenmäki paransi yli metrillä 3-loikkaennätystään ja sijoittui viidenneksi tuloksella 10,99. Elias Sairion uusi loikkaennätys on nyt 9,65, sijoitus 11.

P14 korkeudessa Elias Kurumaa hyppäsi kuudenneksi tuloksella 151.

P14 keihäässä Emil Sairio heitti kahdeksanneksi tuloksella 26,66

M17 kuulassa Ilmari Ohristo oli kuudes ennätyksellään 10,18

M17 60 metrillä Lauri Niemi jäi sadasosalla loppukilpailupaikasta ennätyksellään 7,63, sijoitus yhdeksäs.

Elli Isometsä heitti ennätyksensä T11 kiekossa ja oli tuloksella 17,06 kymmenes.

Sunnuntai-illan P15 4×100 m viestin pojat juoksivat sairastumisen vuoksi täydennettynä nuorella Rasmus Heiniluomalla (11v). Joukkue Eetu Heiniluoma, Rasmus Heiniluoma, Elias Sairio ja Kosti Saine kellottivat hyvin sujuneilla vaihdoilla 55,30.