Kulukorvaukset

Kulukorvaukset

Päivitetty 3.1.2021

Tälle sivulle on koottu Leiskun käytännöt urheilijoiden, huoltajien, valmentajien jne urheiluun liittyvien kulujen korvaamiseen.

Hallitus päättää kulukorvauksista ja voi muuttaa näitä ohjeita vuosittain tai joissain tapauksissa useamminkin.

19-sarjassa ja vanhemmissa kilpailevan täysi-ikäisen A-luokan urheilijan on mahdollista tehdä seuran kanssa edustussopimus, jolloin korvauksista sovitaan erikseen tapauskohtaisesti eikä ao. korvauskäytännöt ole automaattisesti voimassa.

Osallistumismaksut

Leisku maksaa kaikkien Satakunnan (SATY:n) alueen seurojen järjestämien kilpailujen osallistumismaksut.

Leisku maksaa myös muualla tapahtuvien edustuskisojen (SM-kilpailut, aluemestaruuskilpailut jne) osallistumismaksut.

Huomaa, että seura ei siis ilmoita urheilijaa automaattisesti ko. kisoihin, vaan lähtökohtaisesti urheilija/huoltaja vastaa itse kisaan ilmoittautumisesta. Joihinkin isompiin kisoihin seura ilmoittaa kootusti kaikki urheilijat ja maksaa tällöin myös osallistumismaksun. Varmista ryhmäsi vetäjältä. Urheilija voi siis periä maksamansa osallistumismaksut seuralta jälkikäteen maksukuittia vastaan.

Leiritykset

Seura maksaa puolet kaikista kotimaan leirityksistä. Lähtökohtaisesti urheilija maksaa ensin leirityksen itse ja voi halutessaan periä seuralta puolet maksusta. Leiritykseen liittyviä matkakuluja ei korvata eikä myöskään huoltajan kuluja.

Matkat ja majoitukset

Seura korvaa edustuskisojen (SM- ja aluemestaruuskilpailut) matka- ja majoituskulut hallituksen päätöksen mukaisesti. Tätä kirjoittaessa korvaus oman auton käytöstä on 0,20 €/km ja majoitus edullisen vaihtoehdon mukaisesti. Aina pyritään myös käyttämään yhteiskuljetuksia ja -majoituksia mikäli vain mitenkään mahdollista.

Karhuhalli

Säännöllisesti Porin Karhuhallissa SATY:n vuoroilla harjoitteleville seura maksaa Karhuhallimaksun (50€/vuosi).

Urheiluvälineet ja varusteet

Lähtökohtaisesti urheilijan hankkimat välineet ovat henkilökohtaisia eikä seura niitä korvaa. Jos hankit välineitä yhteiskäyttöön, voit mahdollisesti veloittaa välinekulun seuralta. Sovi tällaisista tapauksista aina etukäteen.

Kulujen periminen seuralta

Syntyneiden kulujen veloittaminen tapahtuu käyttämällä kulukorvauslomaketta ja lähettämällä ko. lomake täytettynä mahdollisten kuittien kera seuran rahastonhoitajalle. Lomake ja ohjeet löytyvät https://www.leisku.fi/seurainfo/ohjeita/

Stipendit

Menestyneet urheilijat voivat kauden lopuksi saada stipendin, joka oikeuttaa veloittamaan erilaisia urheilukuluja seuralta. Stipendiä vastaan voi siis veloittaa sellaisiakin urheilukuluja, joita seura ei muuten normaalisti korvaa (esim. kausimaksu, jäsenmaksu, välinehankinnat, matka- ja leirityskuluja). Stipendiä käytettäessä käytetään myös em. kulukorvauslomaketta ja merkitse Kommentit -kohtaan, että haluat käyttää stipendiä.