14-15 ja 16-17 SM päivä 3 – Tinolle SM-hopeaa!

Nuorten SM-kisojen päätöspäivänä päästiin jälleen mitalin makuun melko erikoisten käänteiden jälkeen. Naantalin kisojen yksi viimeisistä lajeista oli P14 300m, jossa Leiskua edusti Tino Knuutila. Aamun alkueristä Tino selvitti tiensä finaaliin helposti ajalla 40,05. Finaalista tulikin sitten ikimuistoinen.

Finaalin startti uusittiin kolme kertaa, ennen kuin pojat saivat juostua koko kilpailumatkan. Tino oli juoksun nopein. Juoksun jälkeen alkoi kuitenkin välittömästi lähdön ongelmien selvittely ja lopulta juoksu päätettiin uusia vain n. tunti ensimmäisen yrityksen jälkeen ja ensimmäisen juoksun tulokset mitätöitiin. Uusintajuoksussa, jonka startti jouduttiin myös uusimaan kertaalleen, Tino sijoittui sitten toiseksi kaksi viikkoa sitten Kankaanpäässä Satakunnan Mestaruuden voittaneen Porin Yleisurheilun Lauri Weckströmin jälkeen. Uusintajuoksussa – joka siis oli jo päivän kolmas 300m juoksu – Tino paransi aiempaa ennätystään reilusti yli puoli sekuntia ja aika oli nyt 39,09. Voitto siis Poriin vain reilun kymmenyksen erolla. Ymmärrettävästikin Tino oli harmissaan uusintajuoksun jälkeen, vaikka aika ja sijoitus olivatkin erittäin hyviä.

Pedersöressä 16-pojat Kosti Saine ja Elias Sairio kilpailivat kakkoslajissa kuulantyönnössä. Kosti työnsi lähelle ennätystään tuloksella 13.32 ja sijoitus 7. ja Eliakselle uusi ennätys 11.53 ja sijoitus 13.