Aaron liiton Supertalenttiryhmään!

Aaron liiton Supertalenttiryhmään!

Suomen Urheiluliitto (SUL) tehostaa yleisurheilun huippu-urheiluvalmennusta Supertalentti-ryhmällä, johon on valittu kymmenen urheilijaa. Lisäpanostuksen mahdollistavat yhdessä Motonet ja Olvi TEHO Sport. Kaikkiaan liiton valmennusryhmiin valittiin kaudelle 2020 reilut 80 urheilijaa.

Supertalentti-ryhmään nimettiin keihäänheittäjä Oliver Helander, seitsenottelija Maria Huntington, korkeushyppääjä Ella Junnila, moukarinheittäjä Aaron Kangas, pituushyppääjä Taika Koilahti, keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen, kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvist, korkeushyppääjä-kolmiloikkaaja Jessica Kähärä, keihäänheittäjä Topias Laine ja moniottelija Saga Vanninen.

– Supertalentti on valmennuksen tehostamisryhmä. Sen tavoitteena on varmistaa edellytykset kansainväliselle läpimurrolle, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola, joka valitsi ryhmän valmennustiiminsä kanssa.

– Koko ryhmän osalta puhutaan tuesta, joka voi vuositasolla nousta kuusinumeroiseen lukuun. Jokainen valituista urheilijoista kuuluu myös SUL:n Team Finland-, EM- tai Nuorten EM-valmennusryhmään, Niemi-Nikkola sanoo.

– Supertalentti-ryhmän kautta vahvistamme ryhmään valittujen urheilijoiden mahdollisuutta tavoitella Euroopan ja maailman kärkeä. Olemme iloisia, että Motonet ja Olvi TEHO Sport ovat lähteneet yleisurheilijoiden matkaan, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Jutun ja kaikki valitut urheilijat voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä

 

Lähde: SUL/yleisurheilu.fi