Aaron moukarihopealle!

Aaron moukarihopealle!

Moukarinheittäjät kisasivat lauantaina moukarin Talvimestaruuskilpailuissa ja kansallisissa karnevaalipaikkakunnallaan Kaustisella. Naisten mestaruuden vei Karhulan Katajaisten Krista Tervo, miesten Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen. Kilpailuiden parhaasta tuloksesta vastasi Silja Kosonen SE:llä 17-vuotiaissa.

Leiskun kannalta ilouutinen oli Aaron Kankaan SM-hopeamitali! Aaronin viides ja pisin heitto kantoi 70,61 metriä ja tietää hyvää kesää ajatellen. Olosuhteet olivat heittoringissä märät ja sitä myöden liukkaat, joka nostaa heittotulosten arvoa aikalailla. Viime kesän Ruotsi-maaottelun voittajan tulos ylitti myös ensi kesän nuorten EM-kisojen tulosrajan.

”Aaronin syksyn ja talven harjoittelu on onnistunut erinomaisesti. Voimaominaisuudet ja muut ominaisuudet ovat kehittyneet mukavasti ja heittotekniikka on pysynyt hyvänä. Barcelonan harjoitusleiri onnistui hienosti ja lupailee erittäin mielenkiintoista kesää”, kertoo Aaronin valmentaja Jarmo Kangas.

Nuorista Eemil Sairio oli mukana kilpailussa ja heittikin aamutuimaan viimeisellään kelpo tuloksen 33,10 sijoittuen neljänneksi sarjassa P15. Tulos oli olosuhteisiin nähden todella hyvä ja näyttää siltä, että kesällä parannusta on luvassa reilusti lisää.

Kuva: yleisurheilu.fi

Moukarivoittaja Seppänen keskellä, Leiskun Aaron Kangas oikealla.