Aaronlle viides sija Superliigassa, Arttu 11.

Aaronlle viides sija Superliigassa, Arttu 11.

Yleisurheilun Superliiga eli maajoukkueiden Euroopan joukkuemestaruuskilpailut kilpaillaan 9.-11.8.2019 Bydgoszczissa Puolassa. Kilpailussa on mukana Suomen joukkue ja lisäksi runsaasti muiden Euroopan maiden tähtiurheilijoita.

Superliiga on ylin neljästä Euroopan joukkuemestaruuskilpailuiden kategoriasta. Muut tasot ovat: Ykkösliiga, Kakkosliiga ja Kolmosliiga. Superliigan voittajaa voidaankin pitää ”Euroopan mestarina”. Superliigassa kilpailee tänä vuonna 12 joukkuetta, mutta tulevaisuudessa määrä kutistuu kahdeksaan: Superliigasta tippuu Ykkösliigaan viisi maata ja Ykkösliigasta nousee voittajamaa Superliigaan.

Suomen joukkueessa ovat mukana Leiskun vahvistukset Arttu ja Aaron Kangas. Aaron Kangas heitti moukaria Superliigassa viidenneksi tuloksella 73.62. Kisan voitti odotetusti Puolan Wojciech Nowicki, joka piti ennen kisaa Euroopan tilaston kärkitulosta nimissään. Nowickin tulos 78.84.

Arttu Kangas työnsi kuulaa 17.47 metriä ja oli kisan 11. Kilpailun voittaja Puolan M. Haratyk teki kisaennätyksen hurjalla tuloksella 21.83.

Suomi putosi yhteispisteissä häntäpäähän ja on putoamisuhan alla.

Pistetilanteen liveseuranta löytyy tästä.