Eero Hirviselle SM-hallikultaa pika-aidoissa

Eero Hirviselle SM-hallikultaa pika-aidoissa

Kuvassa: Eero Hirvinen korkeimmalla korokkeella

17-22 -vuotiaiden nuorten SM-hallit miteltiin viikonvaihteessa Oulussa. (24.-26.2.2023) Uudistetussa Ouluhallissa kilpaili neljä leiskulaista ja kotiintuomisina oli hienoja omia ennätyksiä, korkeuden seuraennätyksen hipomista ja yksi SM-kulta.

Eero Hirvinen vastasi ainoassa lajissaan parhaimmasta leiskulaismenestyksestä Suomen mestaruudellaan. M22-sarjan 60 metrin aitajuoksun aika 8,30 jäi 9 sadasosaa kauden parhaasta, joka syntyi viikko sitten yleisen sarjan SM-halleissa Helsingissä. Varma suorittaminen kuitenkin toi mestaruuden. IF Åsarnan Fredrik Björkqvist laittoi kyllä maaliviivaa lähestyttäessä Eeron tiukille, jääden vain 5 sadasosan päähän. Kolmossija meni ajalla 8,45 Matias Tulokkaalle IF Sibbo-Vargarna. Hirvisen alunperin suunniteltu toinen matka 200m sileä päätettiin jättää väliin pienten säären tuntemusten takia. Näin varmistettiin täysipainoinen osallistuminen päälajiin 60 metrin aitoihin.

Elias Kurumaa suoriutui SM-kisoissa hienosti ja teki M19-korkeuskisan huikean ennätysparannuksen 194:ään, ollen kisassa neljäs. Pronssi meni samalla tuloksella, mutta paremmalla pöytäkirjalla Tampereen Pyrinnön Santeri Haapamäelle. Teemu Laurikainen (Oriveden Ponnistus) ja Johan Grönroos (Sjundeå IF) jakoivat kullan tuloksella 200.  Kurumaan ulkoradoilla hypätty aiempi ennätys 183 ja hallissa tehty 180 meni nyt  alkuvuoden hallikisojen aikana nousujohteisesti uusiksi. Tammikuun lopussa Mustasaaressa tehty PB 183 vaihtui nyt 194:ään. Valmentajaisä Pasi Kurumaa kertoi, että vähän muutetu treeni ja tekniikan muutokset nyt toimivat. Korkeuden seuraennätys 195 on lähellä, vain sentin päässä.  Ennätys on vuodelta 1991 ja sen on hypännyt Jouni Peltomaa.

Elias Kurumaa M19 korkeuskisan 4.

Mikael Lähteenmäki kamppaili M19 kolmiloikkakisassa pienten askelmerkkiongelmien kanssa, ja päivän tulos 13.20 riitti sijaan 8.  Viisi hyväksyttyä loikkatulosta, kaikki tasaisesti 13 metrin tuntumaan on hyvä tulos tiukassa paikassa. Mikaelin ulkoratojen ennätys on peräti 14,37. Kisan voiton vei Simeon Vorselman Helsingin Kisa-Veikoista tuloksella 14,00, kakkonen Emil Nylund Sipoosta ja kolmonen Elias Kurumaatakin haastanut Tampereen Santeri Haapamäki 13,85.

Mikael Lähteenmäki valmistautumassa M19 kolmiloikkakisaan

Tomi Mäkitalo oli 16-vuotiaana ekakertalainen näissä pippaloissa, ja sai hyvän vastuksen M17-sarjan 60m:llä ja 300m:llä. Oma ennätys tuli komeasti SM-kisojen molemmissa lajeissa!  60 metrillä alkuerien toiseksi nopeimpana välieriin ajalla 7,23, välieriin uudella PB:llä 7,18 ja finaalin 5. jälleen uudella ennätyksellä 7,13! Voiton vei Malax IF:n Axel Nisula ajalla 6,92.

300 metrillä Tomin sijoitus oli kymmenes ajalla 37,24. Voiton vei Lahden Ahkeran Matias Salminen ajalla 35,96. Ensi vuonna Tomi kilpailee siis vielä samassa sarjassa.

Tomi Mäkitalo M17 -sarjan pikajuoksija lämppäpuuhissa ennen kisaa ja alla soolojuoksua 300m:llä.

Kaikki lajikohtaiset SM-hallien tulokset täältä.

Kuvat: Leiskun seuraväki, valmentajat ja huoltojoukot kisapaikalla.

Tags: