Heittäjien tuloksia Portugalista ja Porin hallimestaruuskisoista

Porissa 12.3. käydyt kiekon hallimestaruuskisat toivat Leiskulle iloisisa uutisia. Tänä vuonna 18 täyttävä Kosti Saine otti M19 sarjan SM-pronssia ja Elias Sairio oli viides tuloksella 36,06. Kilpailun voiton vei Kostia vuotta vanhempi Max Lampinen (Mynämäen Isku) tuloksella 53,06 ja kisan toinen oli Juho Suominen (Piikkiön Kehitys) 49,82.  Kosti heitti tammikuussa nuorten alueellisessa maajoukkueleirikisassa 49,31, joka on kauden kärkitilaston 3. pisin ja myös hänen oma ennätyksensä 1,75 kiloisella kiekolla.

Kisassa mukana oli myös monipuolinen urheilijamme Elli Isometsä, jonka kiekko lensi ennätyslukemiin 23,19 T15 -sarjassa. Elli oli kisan 16.

Aaron Kangas kisasi myös 12.3. heittolajien Euroopan cupin moukarikilpailussa Portugalin Leiriassa avaten kevään kilpailukauden. Sarja oli tasainen 69-72 metrin välillä sateen kiusatessa kisan kulkua. Paras heitto kantoi 72,74 oikeuttaen kahdeksanteen sijaan.

Kangas ja Suomen joukkue oli viikon leirillä Portugalissa ennen kilpailua. Sen jäljiltä Kangas odotti pidempiä heittoja.

– Leiriin olen tyytyväinen. Sain siellä tehtyä hyviä heittoja ulkona. Leirin perusteella odotukset kisaan olivat kovat, mutta homma ei nyt lähtenyt rullaamaan, Kangas viittasi heittotekniikkansa SUL:n haastattelussa.

Kilpailun voitti unkarilainen MM- ja EM-mitalisti Bence Halász, joka heitti 76,69. Aaronin kisaheiton voit katsoa videolta tästä.