Juho Viljaselle mestaruus Satakunnan 9-15 -vuotiaiden otteluista Noormarkusta

Juho Viljaselle mestaruus Satakunnan 9-15 -vuotiaiden otteluista Noormarkusta

(otsikkokuvassa T10 60m toinen erä, jossa juoksivat Vilja Reho (vas.), Aliisa Ryynänen (2. vas) ja Juulia Harjunen (oik).

 

Satakunnan 9-15 -vuotiaiden pm-ottelut kilpailtiin sunnuntaina 19.9. Noormarkun kentällä. Leiskulla oli mukana 15 hengen tyttövoittoinen joukkue tavoittelemassa 3-, 4-, ja 5-otteluiden mitaleita. Heinäkuun Kankaanpään otteluiden ainoa mitalistimme Leevi Pein oli loukkaantumisen takia poissa, mutta Noormarkusta saimme uuden otteluiden piirinmestarin, kun 9-vuotiaiden Juho Viljanen voitti mestaruuden hienolla pistesaldolla 890 pistettä. Juho juoksi 40m aikaan 6,61 (325 pistettä), hyppäsi pituudessa uuden ennätyksensä 410 (287 p.) ja työnsi kuulaa ennätystä sivuten 6,54 (278 p.). Juhon tulos on kauden kärkitulos koko Suomessa! Juho on muutenkin tilastoissa 40 metrillä tilastokolmosena (6,54) vai sadasosan Suomen kärjestä ja eilisellä pituustuloksella myös tilastokolmonen vain kaksi senttiä kotimaan kärjestä. Näin myöhäisessä vaiheessa kautta kausitilastot enää tuskin paljoa muuttuvat.

Myös 10-vuotiaissa pojissa Viljami Ruuskanen oli lähellä mitalia jääden harmittavasti neljänneksi. Kuulassa ja pituudessa tulivat omat ennätykset ja koko ottelussa pisteitä kertyi 754. Mitali jäi vajaan 50 pisteen päähän.

Vaikka enempää mitaleita ei tullut, tekivät Leiskulaiset muutenkin hyviä tuloksia ja paljon henkilökohtaisia laji- ja otteluennätyksiä. 10-vuotiaissa tytöissä viisikko Juulia Harjunen, Vilja Reho, Aliisa Ryynänen, Tilda Jaakkola ja Samira Grönstrand kävivät myös kovaa keskinäistä kisaa. Tällä kertaa Juulia oli paras tehden ennätyksensä jokaisessa lajissa.

13-tyttöjen triosta Aada Antila, Kerttu Reho ja Maija Junnila paras oli tällä kertaa Maija, joka sijoittui kokonaiskisassa 12 joukossa viidenneksi pistein 1108. Lajiennätykset syntyivät samalla kuulassa ja 800 metrillä.

Kaikki tulokset Tuloslistassa. Lisää Leiskulaisten tuloksia myös alla kuvagallerian yhteydessä.