Kalevan Kisat lauantai – Aaronille SM-kultaa!

Lauantai Turun Kalevan kisoissa tarjosi jännitettävää koko päiväksi, kun kaiken kaikkiaan viisi leiskulaista nähtiin kilpailemassa Paavo Nurmen stadionilla.

Illan kohokohta oli miesten moukarinheiton finaali, jonne Aaron Kangas lähti selvänä ennakkosuosikkina ja lopulta ottikin omansa pois halliten kisaa koko ajan ensimmäisestä heitosta lähtien. Aaronin sarja oli jälleen erinomaisen kova (74,76, 76,61, 76,94, 75,54, 73,40, 74,28). Heitoista jokainen olisi tänään riittänyt mestaruuteen, mikä kertoo paljon Aaronin ylivoimasta tänään ja koko kaudella! Hopeaa Aleksi Jaakkolalle ja pronssia Henri Liipolalle. Noormarkun Tuomas Seppänen jätettiin jännässä hopeataistelussa neljänneksi. Voitto on Aaronin ensimmäinen aikuisten sarjassa. Viime vuonna tuli hopeaa ja kaksi vuotta sitten pronssia. 22-sarjan mestaruuksia Aaronilla on ennestään kolme.

Toinen päivän onnistujista oli Pyry Santahuhta, joka selvitti ensin tiensä 110m aitojen finaaliin ajalla 14,70 ja juoksi loppukilpailussa ihan hyvän juoksun. Aika 14,60 ja sijoitus neljäs.

– Juoksu tuntui kyllä hyvältä ja vauhti tuntui säilyvän loppuun. Kolmosaidalla tuli vähän isompi pomppu aidalle ja se vei ajasta, kun lantio putosi sen jälkeen. Pari kymppää jäi ennätyksestä ja se harmittaa, mutta sijoitukseen olen ihan tyytyväinen, Pyry kommentoi kisan jälkeen.

Kuva: YLE:n TV-lähetys

Pyry on aina ollut erinomainen starttaaja ja se nähtiin taas tänään. Lähtö uusittiin kerran, kun vilpinpaljastuslaitteiden mukaan Pyry heilui liikaa telineissä ennen lähtöä ja Pyry sai tästä varoituksen. Siitä huolimatta Pyry oli uusintastartissa reaktioajoissa koko joukon nopein (0,119, kun vilppilähdön raja on 0,100). Viime viikolla Espoon GP-kisassa Pyryn reaktioaika oli tasan tuo sallittu 0,100. Lähes joka kisassa Pyry onkin ollut kärjessä ensimmäisellä aidalla.

Samassa aitakisassa Eelis Hirvinen juoksi alkuerissä 15,13, mutta se ei riittänyt finaaliin, jonne olisi tarvittu niukka 15 sekunnin alitus.

Mietittävää jäi myös Ville Myllymäelle ja Teemu Narville. Villellä on ollut pientä vaivaa jalan kanssa ja siitä johtuen kilpailu miesten satasella tyssäsi jo alkueriin ajalla 10,76 ja kaukana siis kauden parhaista juoksuista:

– Etureiden yläosan kanssa ongelmaa. Tuntuu maksimisuorituksessa, eikä siten pysty antamaan täyttä tehoa. Ei mikään pitkä juttu todennäköisesti, mutta ajallisesti osui nyt vähän huonoon saumaan. Reisi vaivasi tiistaina PNG:ssä jo hieman. Vähän vaikea viikko.

Teemu Narvi ei myöskään selvittänyt tietään huomiseen keihään finaaliin. Tekniikan kanssa oli ongelmaa – keihäs lähti lentoon lievästi poikittain, eikä se vastatuuleen sitten lentänyt riittävästi. Karsinnan tulokseksi jäi 71,19 ja 12. sija, kun 10 selvisi huomiseen finaaliin. Näin olleen sunnuntaina ei sitten nähdä leiskulaisia kilpailemassa.