Kalevan kisoista Aaronille neljäs mestaruus

Aaron Kangas otti neljännen perättäisen voittonsa viikonloppuna Kalevan kisojen miesten moukarissa. Voittotulos oli 73,26. Tasaisen varmana kisailijana Aaron teki vakuuttavaa työtä, vaikka paikoin kisa kävi jännäksi, sillä Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen oli kintereillä samalla senttiluvulla 72,59 kisan alussa. Seppänen oli kisan toinen 73,03 ja Sjundeå IF:n Roope Auvinen ennätyksellään kolmas 71,26. Ylen haastattelun mukaan Aaron odottaa itse kisoihin vielä parempaa suoritusta, jota harjoitusten perusteella kuulemma voisi olla tulossa. Kauden päätavoite Budapestin MM-kisat odottaa vielä virallista sinettiä osallistumisen osalta, mutta rankingin perusteella kisaan olisi kutsu tulossa. MM-kisoja ennen Kangas heittää vielä Tampereen Motonet GP:ssä 8. elokuuta. Budapestin MM-kisat ovat 19.-27.8. ja miesten moukarin karsinta on la 19.8.

Mitalistit Aaron Kangas ja Tuomas Seppänen. Mitali oli Seppäselle jo kymmenes hopeamitali Kalevan kisoissa. Kuva: SUL/yleisurheilu.fi

Kuva: SUL/yleisurheilu.fi

Pyry Santahuhta (vas) aitoi märällä Lahden radalla 110 m aitajuoksun neljänneksi hyvällä ajalla 14,30 vain kolmen sadasosan päähän ennätysajastaan. Kolea ja kostea sää teki omat temppunsa monen urheilijan kisapäivään. Voittaja Elmo Lakkakin (keskellä) toivoi parempaa myötätuulta ja 15  astetta lämpimämpää, niin olosuhteet olisivat pika-aiturille hyvät.

1 Elmo Lakka JyväskKU  13,61
2 Santeri Kuusiniemi JyväskKU  13,84
3 Valtteri Kalliokulju LiedPa 14,21 SB
4 Pyry Santahuhta KanksLei  14,30

Teemu Narvin keihään karsinta ei mennyt odotetulla tavalla, sillä lavan alueen lihaskramppi iski pari päivää ennen kisaa ja tuo tulos 67,84 oli Teemun omien sanojen mukaan sinä päivänä ihan maksimitulos. “Toki harmittaa, että taas epäonni osui Kalevan kisoihin, mutta tällä hetkellä ajatus on kisata vielä tänä kesänä. Jäi nälkää todistaa että paremmassa heittokunnossa ollaan. Kilpailukalenteria on jo selailtu ja lähipäivinä selviää, että missä ja koska.”

Eero Hirvinen karsiutui loppukilpailusta, mutta kommentoi 200 metrin alkuerien suoritustaan 22,25 seuraavasti: “Ihan ok meni. Aika jäi pikkusen harmittamaan, sillä lähemmäs 22 oli tavoite.” Maaliskuussa sattunut kaatuminen aidoissa aiheutti kolmen kuukauden kuntouttamisen kyynärvarteen ja nilkkaan. “Soveltava harjoittelu ja juoksemattomuus vähän näkyy. Siltä osin toki pitää olla tyytyväinen mutta 21-alkuisiin ennätysaikoihin on vielä matkaa. Parin viikon päästä ajattelin mennä kokeilemaan Hämeenlinnaan 400 metriä.”

Kisoissa ensikertalaisia

Leiskun 18-vuotias Elias Kurumaa ja 16-vuotias Tomi Mäkitalo pääsivät mukaan rankinglistalta kisaan ensikertalaisina hakemaan arvokasta kisakokemusta ja kokeilemaan kilpailemista Suomen huippujen kanssa. Eliaksen korkeuskisa meni hienosti, sivuten omaa ulkorataennätystään 190 ja harmillisiesti karsiutuen ensimmäisenä finaalista. Olosuhteisiin nähden mies oli tyytyväinen ja silmin nähden hyvällä tuulella, taustajoukoista kerrotaan. “Hyppäsi omalle tämän kesän tasolleen ja sää ei urheilijaa itseään haitannut”, totesi valmentajaisä Pasi Kurumaa.

Tomilla on kisastartteja tälle kesälle takana jo monta. Lahdessa oli varmasti mieleenpainuva kokemus, sillä suomenennätysmies Samuli Samuelssonin rinnalta 100m alkueriin startannut Tomi juoksi ajan 11,01 puolen metrin vastatuuleen. “Ihan ok juoksu, vähä huono kiihdytys ehkä vaan”, totesi Tomi itse. Oman ikäluokan SM-kisat ovat tähtäimessä 11.-13.8 Kuortaneella, jossa kisamatkoina 100m ja 200 m.

Elias Kurumaa Kankaanpää Gamesissä 12.7.