Kankaalle voitto PM-kisoissa, Narvi neljäs

Kankaalle voitto PM-kisoissa, Narvi neljäs

Kuva viime syksyn maaottelusta: SUL/yleisurheilu.fi
Nämä otsikkokuvan kaverukset heittivät neljän parhaan joukkoon Kööpenhaminan PM-kisojen moukarissa lauantaina.  Aaron Kangas (vasemmalla) piti kaikkia leiskulaisia ja fanejaan jännityksessä, sillä viimeiseen heittoon lähdettin kolmospaikalta. Leka lensi 73,37 ja sillä irtosi voitto! Islannin Hilmar Örn Jonsson oli toinen 73,28 ja Tuomas Seppänen (keskellä) oli kolmas kauden pahaalla 73,16. Kisan neljäs oli Henri Liipola (oik) tuloksella 72,10.

Teemu Narvi Kööpenhaminassa 28.5.2023.

Leiskun keihäänheittäjä Teemu Narvi ylsi neljänneksi  tänään sunnuntaina. Tuloksena oli neljäs sija. Paras tulos oli viimeisen kierroksen heitto 73,16, joka on tämän kauden parasta tällä hetkellä. Pronssin nappasi Ruotsin Jakob Samuelsson 75,08-metrisellään. Kaksoisvoitto meni Islantiin. Mestariksi nousi Sindri Hrafn Gudmundsson (76,40) ja kakkospallille Dagbjartur Dadi Jónsson (75,38).

Näin mies kommentoi Suomen Urheiluliiton haastattelussa:
– Oli vaikeat olosuhteet. Tuntui, että tuuli pyöri koko ajan. Välillä tuntui, että jää kauas viivasta tai sitten meni sipsuttamiseksi. Kun oli vielä kohtalaisen nopea rata ja minulla on takana kovia heittoja vähän, se oli ihan hakemista, Narvi kertaili.
– Se on pienistä jutuista kiinni, että ajoitukset eivät vielä osu kohdalleen. Kun asiat tapahtuvat oikeassa järjestyksessä, varmasti löytyy metrejä. Tavallaan tämä oli steppi eteenpäin viime kisasta, Narvi sanoi.

Narvi oli kahdeksan heittäjän keihäskisan ainoa suomalainen ja ensimmäistä kertaa yleisen sarjan edustustehtävissä maajoukkueessa. Kauden ensimmäinen kilpailu oli viime viikon lauantaina, jossa hän kiskaisi Vantaan Kultainen keihäs -kamppailussa kolmanneksi 72,89-metrin tuloksella.

Narvin ennätys on 79,77 vuodelta 2021 ja mies on kuulemma hyvässä kunnossa.