Keihään SM-kulta Teemu Narville! – Jasper Leppäkangas 100m finaalissa

Teemu Narvi on 22-vuotiaiden keihäänheiton Suomen mestari!!🏅

Suomen Turussa, jännittävän keihäskisan viimeisen kierroksen heitto oli leiskulaisille sykähdyttävä hetki! Narvin keihäs lensi Turussa lukemiin 78,62! Tuloksen tekee arvokkaaksi myös se, että Teemu päihitti heinäkuussa alle 23-vuotiaiden Euroopan mestarin, Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laineen. Laine johti kisaa aina viimeiselle kierrokselle asti tuloksella 77,36, kunnes Teemu sai heittonsa parempaan asentoon aiempien matalien kaarien sijaan. “Vieläkin se jäi hieman matalaksi ja oli vähän sinne päin, mutta kasilla alkavaa toki haettiin. Ominaisuusmittauksissa on ennätyksiä tullut, että jos tekniikkaa saadaan vielä paremmaksi, kaikki edellytykset yli 80m heittoon on olemassa. Mutta eihän se paremmin voinut mennä, kun voitto tuli”, kommentoi mestari kisan jälkeen. Kisan kolmas oli Pyhäselän Urheilijoiden Tino Mäkelä 73,94 m kaarella.

Teemu on treenannut Tallinnan EM-kisojen jälkeen aika kovaa ja saanut hyvän harjoittelujakson alle. Tästä on mainiota herkistellä ja jatkaa Kalevan kisoihin 26.-29.8. Tampereelle. Jospa siellä maaginen 80m raja paukkuisi? Kaukana ei olla, sllä oma ennätys 79,77 on tehty tänä kesänä Kankaanpää Gameseissa kesäkuussa. Ennätysheiton voi katsoa videolta Teemun omalta Facebooksivulta Keihäänheittäjä Teemu Narvi. Kisojen jälkeen kolme parasta keihäsmiestä ansaitsee paikan myös Ruotsi-Suomi maaotteluun.

Myös SM-kisoihin osallistunut Jasper Leppäkangas juoksi M22 100m:llä finaaliin ja oli 8. ajalla 11,03. Alkuerissä Jasper sivusi ennätystään 10,89. 200 metriä kulki sprintterin omien sanojen mukaan nihkeästi, sillä kova flunssa juuri kisojen alla vei puhtia pidemmältä matkalta. “150 metrin kohdalla tuntui, että on puhti loppu. Aika kuitenkin 22,82. Viikon kuumeilu taisi viedä voimat.” Ennätys tältä matkalta on 22,09, jolla mies keikkuu Suomen kärkitilastossa sijalla 11 tällä kaudella. “Täytyy sitä tyytyväinen olla, kun vasta vuoden oon tosissani juoksua treenaillut”, sanoo räjähtävää voimaa omaava nuori urheilija, jonka aiempi lajitausta liittyy voimailuun isänsä jalanjäljillä. Valmentajana on nyt vuoden päivät ollut Matti Kero.

Eero Hirvinen oli sairauden vuoksi kisasta poissa, mutta 200 metriä on kulkenut samassa sarjassa tällä kaudella aikaan 21,76 Espoon Motonet GP:ssä kesäkuussa. Ajat tietävät hyvää SM-viestejä ajatellen, jos Leiskun joukkue saadaan kisakuntoon.

SM-kisojen kaikki tulokset löytyy kisojen järjestäjän, eli Turun Urheiluliiton kisasivuilta.