Kovatasoisen moukarikisan tuloksia

Leiskun ja Suomen moukarinheittäjät ry:n järjestämä Tour de hammer -moukarikilpailu saatiin käytyä läpi lauantaina 15.5. aurinkoisessa kesäsäässä, vaikka sääennuste lupasi varsin jymäkkää ukkosta ja rankkaa sadetta.

Naisten kilpailu aloitti koko päivän kisarupeaman ja kisasta tulikin todella kovatasoinen. Voiton vei Karhulan Katajaisten Krista Tervo viimeisen kierroksen tuloksella 71,81, vaikka keväällä nuorten maailmanennätyksen tehnyt Silja Kosonen johti kisaa aina siihen asti. Someron Esaa edustava Kosonen oli kisan toinen tuloksella 69,82. Kolmanneksi heitti Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen 68,65.

Leiskun Aaron Kangas vei voiton kotikentällä lukemin 76,85. Tulos on samalla myös Kankaanpään uusi kenttäennätys! Aaronin tulos on tällä kaudella maailmantilaston 13.  Kausi on toki vasta aluillaan, mutta aika kovia tuloksia on jo heitetty. Aaron oli kisaan tyytyväinen ja jatkaa luottavaisin mielin seuraaviin kilpailuihin, kun ominaisuudetkin ovat menneet hyvällä harjoittelulla eteenpäin. Tokion olympiakisojen raja on 77,50 ja sitä tavoitellaan tulevissa mittelöissä, seuraavaksi Somerolla 27.5. Kankaan oma ennätys on viime kesältä 79,05.

Tasokkaan kilpailun kakkonen oli Tuomas Seppänen, Noormarkun Nopsa, 75,02 ja kolmas Aleksi Jaakkola, Vehmaisten Urheilijat 73,28.

Nuorten sarjojen nostoina Max Lampinen, Someron Esa, voitti M17 sarjassa hienolla tuloksella 74,50. Samaista viiden kilon moukaria pronssille liidätti Leiskun oma kasvatti Eemil Sairio, 51,44, joka paransi hienosti jo avauskisassa omaa ennätystään.

Kaikki tulokset Kankaanpäästä voit katsella tästä.