Leiskulaisia Team Finlandiin ja maajoukkuevalmennusryhmään

Leiskulaisia Team Finlandiin ja maajoukkuevalmennusryhmään

Otsikkokuvassa Aaron Kangas.

 

SUL julkisti tulevan kauden Team Finlandin nimet ja maajoukkuevalmennusryhmän nimet eilen keskiviikkona.

Moukarimies Aaron Kangas on osa Team Finlandia myös tulevalla kaudella.

Liiton sivuilla mainitaan näin: “Team Finland -valmennusryhmään valitaan kaikki urheilijat, jotka ovat saavuttaneet tulostaulukon mukaisen tuloksen tai menestyksen valintajakson aikana. Valinnoissa huomioidaan kahden edellisen vuoden tulokset ja menestys.

– Team Finland -ryhmän toimintaa rytmittää arvokilpailukalenteri. Toimintaa etenee jokaisen urheilijan kohdalla urheilijan omien yksilöllisten suunnitelmien mukaan, mutta samalla parhaalla tavalla ryhmän synergiaetuja hyödyntäen, Tanskanen sanoo SUL:n sivuilla.

– Team Finland -valmennusryhmässä toiminnan kulmakiviä ovat valmentajien jatkuva sparritoiminta, osaamisen edelleen kehittäminen sekä yhteisten leirien tukeminen muun muassa asiantuntijatoiminnan kautta.”

Lajikohtaiset maajoukkueohjelmat ja yleisurheilukeskustoiminta ovat kiinteä osa myös TF-ryhmän urheilijoiden kokonaistukea.

 

SUL:n seuraavalle valmennusryhmätasolle, maajoukkue -valmennusryhmään valittiin aitajuoksija Pyry Santahuhta ja keihäänheittäjä Teemu Narvi. Teemu oli Team Finlandissa vielä tällä kaudella nuorissa. Hienon tuloskauden tehnyt Pyry nousi uutena nimenä maajoukkueryhmään.

Ryhmien ero on SUL:n mukaan siinä, että Team Finlandin urheilijoiden tavoitteena on ”menestyä vuosittain kansainvälisissä arvokilpailuissa” ja maajoukkueryhmän urheilijoiden tavoitteena ”kilpailla vuosittain arvokilpailuissa”.

Team Finlandia täydennetään SUL:n mukaan vielä lokakuussa.

Teemu Narvi kesäkuussa Parkanossa.

Pyry Santahuhta (vas) Kalevan Kisojen finaalissa. Keskellä Elmo Lakka.