Kalevan Kisoista kaksi kultaa!

Kankaan veljekset tekivät sen jälleen! Hienoista kilpailuista on kotiin viemisinä kaksi Suomen mestaruutta. Leiskulla oli kisoissa mukana yhteensä viisi urheilijaa, tässä yhteenveto tuloksista.

26.8.-29.8. Tampere, Kalevan kisat:
Miesten kuulan loppukilpailu oli Arttu Kankaan heiniä heti ensimmäiseltä kierrokselta, jolloin kuula lensi lukemiin 18,63. Kisan toinen oli Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo, 18,31 ja Porin Yleisurheilun Eero Ahola kolmas, 18,17. Artulle Kalevan Kisojen mitali oli jo yhdeksäs, ja kultamitaleita on palkintokaapissa jo 7 kappaletta! Maaottelu on vielä Ruotsin Tukholmassa 4.-5.9.2021, jonka jälkeen poliisikoulun opinnot taas täyttävät arjen Tampereen suunnalla.

Kesäkuun lopun jälkeen kilpailutaukoa pitänyttä Aaron Kangasta varmasti moni odotti kisakentille. Miesten moukarikilpailu olikin jännittävän tiukka kolmen kärkimiehen kesken. Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen ja Someron Esan Henri Liipola laittoi kärkijärjestystä uusiksi kierrosten välillä. Aaron vei hienosti voiton viimeisen kierroksen tuloksella 73,51.

Aaron Kangas, SM-moukarikultaa. Vierellä Henri Liipola ja Tuomas Seppänen

Aaron saa viimeiselle kierrokselle ohjeita valmentajaltaan

110 m aidoissa Pyry Santahuhta juoksi alkuerissä 14,79, jolla hän meni viimeisenä finaaliin kahden sadasosan erolla seuraavaan. Kuvan huima loppuvenytys kertoo oikeanlaisen loppusyöksyn merkityksestä.  Finaalissa 106,7 -senttiset aidat selättänyt Pyry paransi aikaansa ja oli kisojen kuudes ajalla 14,66. “Alkuerissä jalat tuntui vähän löysältä, mutta loppukilpailussa sitten jo vähän paremmalta” kertoi Pyry ollen tyytyväinen tulokseensa.

Voiton vei odotetusti koko kauden lajia hallinnut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka, 13,77. Jo kuudennen perättäisen aikuisten SM-kullan voittanut Lakka teki kesäkuussa myös uuden Suomen ennätyksen 13,31. Pyryn kilpailukausi loppui tältä kesältä tähän ja opiskelut Lappeenrannassa jatkuvat heti tällä viikolla.

Pyry Santahuhdan syöksy finaaliin. Meni melko täpärälle!

Pyryn valmentaja Matti Kero oli tyytyväinen suojattinsa tulokseen.

Miesten keihään karsintaan lauantaina jäänyt Teemu Narvi oli tietenkin pettynyt tulokseensa 69,58. Teemun keihäs on lentänyt tällä kaudella 79,77 ja 80 metrin ylitys ei ole kaukana. Voimaa on tullut lisää ja kroppa on ollut ehjänä loppukautta kohti. Teemu kisaa vielä jossain päin Suomea, sillä tiedossa on, että tämän kauden kuntoa ei ole vielä ulosmitattu. Tsemppiä kovasti tulevaan!

Kalevan kisojen keihästähti oli IF Raseborgin Oliver Helander, joka täräytti kauden kotimaisen kärkituloksen 86,13. Kolme miestä heitti yli 80 metriä, joten seuraavat mitalit jaettiin Lassi Etelätalon (83,05) ja Toni Kuuselan (82,15) kesken.

Teemu Narvi seuraa keihäsuransa lopettaneen Antti Ruuskasen kunnianosoitusseremoniaa kentällä.

100 m alkueriin valmistautunut Ville Myllymäki koki myös epäonnea lauantaina, kun alkuverryttelyissä pohje kramppasi ja kilpailuun osallistuminen ei ollut mahdollista. Tällä kaudella Ville on juossut satasen aikaan 10,64. SM-kultaa vei Oulun Pyrinnön Samuel Purola ajalla 10.38.

Kaikki Kalevan Kisojen tulokset voit katsoa tästä.

Kalevan Malja -pisteitä on Leiskulla kasassa 46, joka oikeuttaa seuraluokittelussa 23. sijalle. Viime vuonna sijoitus oli 24.