Leiskun pikajuoksijat Hipposhalleissa – Pyrylle kolmas sija aidoissa

Artikkelin kuva: Esa Jokinen, yleisurheilu.fi

Viikonvaihteessa 14.-15.1.2023 kilpailtiin Jyväskylän Hipposhallikilpailut osa 1 kovassa seurassa.  Sunnuntaina nähtiin useita Suomen ennätyksiä. Niin miesten kuin naisten 150 metrillä pistettiin Suomen ennätykset uusiksi. Lapuan Virkiän Valtteri Louko vei 150 metrin voiton uudella halli Suomen ennätysajalla 16,27. Loukon aika on myös M22-sarjan Suomen halliennätys. Naisten 150 metrin voittanut Joensuun Katajan Silja Kempas juoksi myös uuden Suomen halliennätyksen 18,16. Suomen ennätys oli Kemppaalle yllätys, vaikka hän tiesikin olevansa kunnossa: ”Treeneissä on mennyt hyvin ja osasin odottaa hyvää aikaa, mutta oli Suomen ennätys silti yllätys”, Kempas tiivisti tunnelmansa JKU:n haastattelussa.

60 metrin aitajuoksussa aiturit aloittivat kilpailukautensa vahvoilla juoksuilla. Voittaja JKU:n Ilari Mannisen aika oli finaalissa 7,82 ja Santeri Kuusiniemen 7,89.  Leiskun Pyry Santahuhta paranteli alkuerässä omaa ennätystään juosten ajan 8,02. Lähellä on 8 sekunnin alitus! Finaalissa Pyry oli kolmas ajalla 8,05 ja Eero Hirvinen neljäs ajalla 8,25.

60m sileällä Leiskun Eero Hirvinen juoksi finaalissa kuudenneksi ajalla 7,08. Alkuerien aika 7,18 parani kymmenyksellä. Voittaja oli Erno Mehtonen (Savonlinnan Riento) ajalla 6,83.

Kaikki Hipposhallien tulokset näet tästä.

Toinen Hipposhallikilpailu käydään muutaman viikon kuluttua 4.-5.2.2023. Kilpailulajit näet tästä linkistä. (Kilpailukalenteri)