Nuorten SM-kisoista kaksi mitalia!

Viime viikonvaihteessa 12.-14.8. kisattiin kahdella paikkakunnalla nuorten SM-kilpailut.

14/15 SM Nurmijärvi

Nurmijärvellä kilpailtiin 14- ja 15-vuotiaiden sarjoissa. Leiskulaisista mukana oli neljän urheilijan edustus.
P15 Tomi Mäkitalo kilpaili ensin 100 metrillä, jossa koko kesän kotimaan kärkitilaston kärjessä keikkunut Tomi oli yksi ennakkosuosikeista, kuten myös 300 metrillä, jossa Tomi oli tilastokakkonen. Pieni sairastelu kisojen alla lienee tehneen pienen säväyksen aikoihin, mutta kovat tulokset tulivat jännään paikkaan, sillä sataselta tuli hopeaa vain sadasosan erolla voittajaan Malax IF:n Axel Nisulaan. Mäkitalon aika 11,39. Tomi sanoi itse lähdönkin olleen vähän hidas, mutta siitä huolimatta huippuaika!
300 metrin loppukilpailussa Mäkitalolle kovimman haasteen antoi Limingan Niittomiesten Aapo Mäkiniemi, joka jäi Mäkitalosta 15 sadasosan päähän. SM-kultaa ajalla 36,81 ja tilastokärkeen! Kankaanpään Seudun lehtijuttu Tomista löytyy tilaajille täältä.
T15 Elli Isometsä kilpaili puolikuntoisena kuulassa ja moukarissa. Kuulassa 8,64 (ennätys 11,20) sijoitus 15. ja moukarissa 36,99 lähelle omaa ennätystä, joka on 37,04. Tällä sijoitus 12.
T14 Maija Junnila ylitti sivulajissaan korkeudessa kisarajan ja lähti kokeilemaan ensimmäistä kertaa isommissa kisoissa kisaamista. Tulos puhtaalla sarjalla 139, mutta 145 pudotus kolmesti. Maijan ennätys on hieno 147 heinäkuun lopulta Porista.
T14 Armi Partasen kuula lensi ensimmäisissä SM-kisoissa 9,42, jolla 16. sija. Moukarissa 16. tuloksella 31,65. Oma ennätys on 34,80.
Nuoret saivat ennenkaikkea arvokasta kokemusta SM-kisoissa. Tuloksia voi katsella täältä:  https://live.tuloslista.com/11898#!#rid283868

Tomi Mäkitalo yhdessä valmentajansa Olli Santahuhdan kanssa.

Armi Partanen

16/17 SM Lempäälä

Lempäälässä kisattiin 16- ja 17 -vuotiaiden SM-kilpailut samaan aikaan ja siellä mukana oli kaksi urheiljaa.
N17 Siiri Pein oli kuulassa 12. tuloksella 11,34 ja kiekossa niin ikään 12. 33,59 kantaneella heitolla. Kuulan ennätys on heinäkuulta 12,33 ja kiekossa 35,39.
N16 Sofia Kurumaan 3-loikassa tulos 9,33 jäi ensimmäiseltä kierrokselta, sillä sen jälkeen tuli kaksi yliastuttua. Sijoitus 15. Oma ennätys on 9,84. Voittaja oli  Jyväskylän Pirkko Järvikylä 11,85 tuloksella.
Sofia Kurumaa keskittyy kolmiloikkaan.
Siiri Pein heinäkuussa Kankaanpäässä.
19-22 -vuotiaiden SM-kilpailut kisataan Vaasassa 26.-28.8. ja siellä leiskulaisista mukana ovat seuraavat urheilijat: