Nuorten SM-kisoista Kosti Saineelle kiekonheiton kultaa!

Kosti Saine ja valmentaja Voitto Juhala

Artikkelin pääkuvassa Kosti Saine ja valmentaja Voitto Juhala

Nuorten Suomen mestaruuskilpailut käytiin 6.-8.8.2021 kahdella paikkakunnalla. Hyvinkäällä 16- ja 17-vuotiaiden sarjoissa ja Kokkolassa 14- ja 15 -vuotiaiden sarjoissa. Samana viikonloppuna pidetyt Jyväskylän parayleisurheilun SM-kisat toivat myös hienoja uutisia!

Kosti Saineelle kiekonheiton kultaa M17 -sarjassa tuloksella 53,03!

Hyvinkäällä sateinen sää kiusasi kilpailijoita, mutta voittotulos tuli siitä huolimatta. “Heti ekan kierroksen jälkeen alkoi sataa, että onneksi sain hyvän tuloksen heti alkuun” totesi Kosti itse kilpailun jälkeen. Kuortaneella 28.7. tehty ennätysheitto 54,43 on kotimainen kärkitulos edelleen. Moukarimestari Someron Esan Max Lampinen joutui tyytymään tässä lajissa hopeaan tuloksella 51,54. Hieno juttu on myös tämä: 1,75 kg painavan kiekon lisäksi viiden kilon kuula lentää pitkälle, nimittäin sivulajissaan Kosti tuli sijalle 6. tuloksella 14,21.

M17 -sarjan heitoissa tuli hyviä sijoituksia myös Elias Sairiolle kiekossa (7. sija, 40,68) ja Eemil Sairiolle moukarissa (8. sija 52,43). Moukarikisan voitti Someron Esan Max Lampinen  tuloksella 80,17. Lampinen jäi vain sentin aiemmin viikolla Espoonlahdessa heittämästään tämän ikäluokan Suomen ennätyksestä viisikiloisella moukarilla.

Mikael Lähteenmäki teki sopivaan myötätuuleen ennätyksensä M17 kolmiloikassa 13,59, joka oikeutti sijaan 5. Tulosparannusta on tänä kesänä tullut reilu metri lisää!

Elias Kurumaa vaihtoi tälle kesälle ponnistavaa jalkaa korkeudessa ja oli kisojen 6. ylittäen 175 cm korkean riman. Omasta ennätyksestä jäätiin 8 cm, mm. sateen ja korkeuskisan aikana olleiden hurjien tuuliolosuhteiden takia.

Joukkuepronssia kuulassa ja pronssia 300m:llä Kokkolasta!

Elli Isometsä ja Fanni Kyösti saavuttivat 14-vuotiaiden joukkuepronssia kuulantyönnössä. Henkilökohtaisessa kisassa Fanni oli 8. tuloksella 10,77 parantaen ennätystään tällä kaudella lähes metrillä. Elli oli 15. tuloksella 9,90 ja moukarikisassakin sijalla 14. tuloksella 27,97.

Tino Knuutila juoksi 300m:llä mitaleille 15-vuotiaiden sarjassa saavuttaen pronssia ajalla 37,55. Kotimaan kauden kärkitilastossa Tino on toisena tällä tuloksella. 800m:llä päivää aiemmin hurjaan vastauuleen juostu lähtö toi sijan 7. ajalla 2.08,39.

P14 100 metrin alkuerien toiseksi nopein Tomi Mäkitalo lähti hyvistä asetelmista finaaliin. Loppukilpailu päättyi ikävästi keskeytykseen äkillisen reisivamman takia. Toivomme Tomille tsemppiä toipumiseen ja hyviä kisoja tulevaisuuteen!

Parayleisurheilun SM-kisoista neljä kultaa ja SE!

Roosa Kukkumäki nappasi Downurheilijoiden sarjasta neljä kultaa: kuulantyönnössä, 100m:llä, pituudessa ja keihäänheitossa. Oma ennätys ja paras tulos oli keihäässä, 10,04, joka on myös uusi Suomen ennätys! Lisää parayleisurheilukisojen tuloksista ja Suomen ennätyksistä voit lukea täältä.

6.8.-8.8. Kokkola, 15- ja 14-v. SM-kilpailut:
P15 300 m (8.8.) 3) Tino Knuutila (-06) 37,55. Alkuerät (8.8.) 2. erä 1) Tino Knuutila (-06) 38,97.
P15 800 m (7.8.) 2. erä 7) Tino Knuutila (-06) 2.08,39.
P14 100 m (7.8.) (+0,6) ) Tomi Mäkitalo (-07) . Alkuerät (7.8.) 1. erä (+0,8) 2) Tomi Mäkitalo (-07) 12,14.
T14 Kuula/SP (3,00 kg) (7.8.) 8) Fanni Kyösti (-07) 10,77, 15) Elli Isometsä (-07) 9,90.
T14 Moukari/HT (3,00 kg) (7.8.) 14) Elli Isometsä (-07) 27,97.