Santahuhdalle Suomen mestaruus!

Pyry Santahuhdan 110 metrin aitajuoksu ei ollut kesän helpoin ja nopein, mutta toi 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden Kemissä! Rajusti seitsemänteen aitaan törmännyt Pyry lähti kisaan hakemaan voittoa, ja se sieltä irtosikin odotetusti haasteista huolimatta ajalla 14,96.

“Aika kolinaa oli! Kyllä omasta mielestäni olin aivan ennätysvauhdissa, enkä osaa sanoa, miten tulin aivan kantapää edellä päin seitsemättä aitaa. Tuntui, kuin olisi päin seinää juossut ja vauhti tippui jonkin verran”, Pyry itse totesi kisasta. Kesän nousujohteiset ja vahvat juoksut on noteerattu laajemmaltikin, olihan hän neljäs Kalevan Kisoissakin samaisella matkalla. Mestaruus oli Pyrylle ensimmäinen ulkoratojen mestaruus. Hallista on yksi 2 vuoden takaa. Tämänhetkinen seuraennätys 14,42 on tehty Lahden Motonet GP:ssä 5.8.2020. Mielenkiintoinen fakta on myös se, että kymmenen parhaan kisatuloksen keskiarvo on 14,60…

Samalla matkalla kisassa mukana oli Eelis Hirvinen, joka sijoittui viidenneksi 16,85. Eelis kärsi viikolla tapahtuneesta pienestä nivusvaivasta, joka vaati veronsa loppuajasta. Normaalissa kunnossa kauden aikojen perusteella kisasta olisi kaiketi tullut Leiskulle kaksoisvoitto. Täysivauhtinen juoksu ei nivusella onnistunut, mutta hienosti mies taisteli pisteet seuralle. Eeliksen ennätys on 14,85.

Kilpailut jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Leiskulaisista sunnuntaina kilpailevat Johannes Kiviranta M19 kiekossa, Eero Hirvinen M19 200m:llä kovimmalla tilastoajalla ja Teemu Narvi M22 keihäässä tilastokakkosena.