Kisainfo

Kisainfo

Huom! Sivua täydennetään kisojen lähestyessä.

Kilpailupaikka ja saapuminen

Kilpailut käydään Kankaanpään liikuntakeskuskusessa, os. Jämintie 10, Kankaanpää

Pääpysäköintialue sijaitsee viereisen jäähallin parkkipaikalla ja Jämintien varrella. Tarkemmat ohjeet pysäköintiin tulossa.

Ilmoittautuminen ja jälki-ilmoittautuminen

Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti, ilmoittautumis- ja osallistumisoikeus on enintään kolmeen lajiin.

Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenteri.fi -palvelun kautta. Ilmoittautuminen päättyy 01.08. klo 23:59.

Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti alle 24 tuntia myöhässä oleva ilmoittautuminen tulee hyväksyä, mutta sen ehtona on, että ilmoittautumismaksu(t) maksetaan kuusinkertaiseksi korotettuna.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee liikuntakeskuksen rakennuksessa pääkatsomon takaseinää vastapäätä.

Kilpailukansliassa jaetaan kaikki kilpailijoille kuuluva materiaali ja vastaanotetaan osanoton varmistukset.

Aukioloajat:
to 8.8. klo 18.00-21.00
pe 9.8. klo 8.00-21.00
la 10.8. klo 8.00-20.00
su 11.8. klo 8.00-17.30

Osanoton varmistus

Osanoton varmistus tapahtuu erillisellä lomakkeella kaikkien lajien osalta kilpailukansliassa viimeistään 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa (useamman erän lajeissa tämä tarkoittaa 1.erän alkua).

Voit myös tulostaa varmistuslomakkeen ennakkoon täältä (lomake ladattavissa myöhemmin), täyttää sen osaltasi ja tuoda kilpailukansliaan.

Muista, että osanottomateriaalin nouto EI OLE VARMISTUS!

Varmistus on pakollinen ja sen puuttuminen estää kilpailemisen. Varmistuksen voi tehdä urheilija tai hänen edustajansa. Tehdyn varmistuksen voi peruuttaa em. varmistusajan puitteissa kilpailukansliassa.

MYÖHÄSTYNYT VARMISTAMINEN ESTÄÄ KILPAILEMISEN!

Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri tai ensiapupäivystäjä anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa), muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät!

Kilpailunumero

Jokainen kilpailija käyttää kaksi kilpailunumeroa. Kilpailijalla on jokaisessa lajissa sama kilpailunumero. Numerolaput hakaneuloineen noudetaan kilpailukansliasta.
Numerot on kiinnitettävä kilpailuasun rintaan ja selkään, eikä niitä saa taittaa. Kaikissa hypyissä saa käyttää yhtä numeroa joko rinnassa tai selässä. Moukarinheitossa numerolappu vain selkäpuolella.

Kilpailunumerot tarkastetaan kokoontumispaikalla (callingissa), eikä niitä tarvitse palauttaa.

Numerolapun noutaminen ei ole sama asia kuin osanoton varmistus – varmistus tulee tehdä yllä olevan ohjeen mukaan erikseen kilpailukansliassa.

Pukeutumistilat

Liikuntakeskuksen pukuhuonetiloja on käytössä peseytymiseen urheilukentän läheisyydessä. Älä jätä arvoesineitä pukuhuoneeseen. Kilpailun järjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. Löytötavarat voi noutaa kilpailukansliasta kisojen ajan tuntomerkkejä vastaan. Pukuhuoneiden yhteydessä olevien WC-tilojen lisäksi niitä löytyy myös liikuntakeskuksen aulasta.

Verryttelyalueet

Verryttelyalueena on Kankaanpään liikuntakeskuksen alueita harjoituskenttineen. Pesäpallostadionilla on käytössä tekonurmikenttä ja aitoja.

Moukarinheittoon löytyy oma harjoittelupaikka parin sadan metrin päästä urheilukentästä. Myös muita pitkiä heittoja voi harjoitella samalla kentällä. Huomioithan, että kyseessä on hiekkakenttä.

Niinisalon urheilukenttä n. 7 km ajomatkan päässä on myös käytettävissä. Kenttä on n. 5 vuotta sitten rakennettu, erinomaisessa kunnossa oleva moderni keinopäällystekenttä. Keskialue on tekonurmea, joten pitkille heitoille se ei sovellu.

Liikuntakeskuksessa sijaitsee myös kuntosali, missä voimaharjoittelu omalla vastuulla on kilpailuaikoina mahdollista.

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling)

Kaikille lajipaikoille mennään kokoontumispaikan kautta erillisen aikataulun mukaisesti. Calling-aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä lopullisessa kilpailuaikataulussa. Kokoontumispaikka sijaitsee urheilukentän pääkatsomon ja vesitornin välisellä nurmialueella teltassa.

Tule ajoissa kokoontumiseen, ja tarkista että kentällä tarvitsemasi varusteet ovat mukana, sekä kilpailunumerot kiinnitettynä! Kokoontumisaikaa on 10-15 minuuttia ja sen päätyttyä kilpailijat viedään suorituspaikalle.

Call-roomissa tarkastetaan urheilijoiden sääntöjenmukainen varustus (mm. kilpailuasu ja -numero). Säännöissä kiellettyjä laitteita (mm. matkapuhelin, radio, MP3 soitin, tablettitietok.) ei saa käyttää urheilukentällä!

Kilpailijan ohje:

– Tule ajoissa kokoontumiseen
– Tarkista että kentällä tarvitsemasi varusteet ovat mukana, numerolaput kiinnitettynä
– Jos olet jo kentällä toisessa lajissa, pyydä edustajasi paikalle kokoontumisaikana
– Voit käydä vessassa toimitsijan luvalla
– Älä ota elektroniikkaa mukaan kentälle

Jos urheilijalla on kaksi lajia päällekkäin tai edellinen laji ei pääty ennen Calling-aikaa, voi hän siirtyä toiselle lajipaikalle ilmoittamalla asiasta aiemmassa Callingissa, jos mahdollista, ja menemällä suoraan seuraavan lajin suorituspaikalle.

Juoksujen jatkoonpääsy

100m, 200m, 100m aj ja 110m aj
Kilpailijoita Alkueriä/välieriä Jatkoon sijoituksella/alkuerät Jatkoon sijoituksella/välierät Jatkoon aikojen perusteella
 9-16 2 / 0 3 2
17-24 3 / 0 2 2
25-32 4 / 2 3 3 4 / 2
33-40 5 / 3 4 2 4 / 2

Jos välieriä ei tarvita, alkuerät juostaan aikatauluun merkittyjen alkuerinpaikalla.

400m ja 800m
Kilpailijoita Alkueriä Jatkoon sijoituksella Jatkoon ajalla
 9-16 2 3 2
17-24 3 2 2
25-32 4 1 4
33-40 5 1 3

Kilpailijoiden esittely

Juoksijat esitellään lähtöviivalla ja kenttälajien osallistujat kunkin suorituspaikan läheisyydessä ennen kilpailun alkua.

Omien välineiden käyttö

Mahdolliset omat heittovälineet sekä seipäät on toimitettava tarkastukseen. Tarkastusaika päättyy heittovälineiden osalta 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Heittovälineiden tarkastuspaikka sijaitsee kentän vesitornin puoleisen päädyn huoltorakennuksessa. Seipäät tarkastetaan seiväshyppypaikalla.

Kenttälajien suoritus

Pituussuuntaisten kenttälajien karsintakilpailussa suoritetaan kolme kierrosta.

Karsintarajat

Karsintarajat tuomarineuvoston kokouksen mukaisesti:

PITUUS

Tulossa

KOLMILOIKKA

Tulossa

Finaaleissa on kuusi kierrosta, joista kolme viimeistä suoritetaan käännetyssä suoritusjärjestyksessä 3. kierroksen jälkeisten sijoitusten mukaisesti. Mikäli loppukilpailussa on enemmän kuin kahdeksan kilpailijaa, kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsee kilpailun 8 parasta kilpailijaa.

M17/16 ja N17/16 5000m ratakävelyissä käytetään 35min ajanottorajaa.

Tulosluettelossa voivat esiintyä vain ennen asetetun ajan umpeutumista maaliin tulleet kilpailijat. Raja kertoo kuinka kauan ajanottojärjestelmää pidetään käynnissä kussakin lähdössä. Saadakseen sijoituksen ja virallisen ajan tulosluetteloon urheilijan on tultava maaliin ennen ajanoton päättymistä.

RIMAN KOROTUKSET

Tulossa

Kilpailijoiden poistuminen kentältä (Mixed Zone)

Kilpailijat poistuvat kentältä poistumisalueen (Mixed Zone) kautta, ja se sijaitsee pääkatsomon maalin puoleisessa päädyssä. Juoksijat siirtyvät maaliintulon jälkeen mixed zone-alueelle, jonne heidän varustekorinsa on kuljetettu. Kenttälajien kilpailijat viedään ohjatusti pois kentältä samaa kautta, missä myös median edustajia voi olla tekemässä haastatteluja.

Tulokset

Tuloksia voi seurata reaaliaikaisena netistä Tuloslista-palvelun kautta (linkki).

Virallinen tulostaulu sijaitsee verkkoaidassa kentän ja liikuntakeskuksen päärakennuksen välissä kioskirakennuksen kohdalla.

Palkintojen jako

Jokaisen lajien kolme parasta sekä voittajan henkilökohtainen valmentaja (yksi per urheilija) palkitaan erillisen palkintojenjako aikataulun mukaisesti. Aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen lopullisessa kilpailuaikataulussa. Palkintojenjakoon kokoontuminen tapahtuu kioskirakennuksen takana olevalla nurmialueella 10 minuuttia ennen aikataulussa ilmoitettua aikaa.

Huomioittehan, että palkintojenjakoon osallistuvan kilpailijan ja valmentajan tulisi olla paikalla hyvissä ajoin!

Mikäli urheilija ei pääse palkintojenjakoon päälleikkäisen lajisuorituksen vuoksi, voi palkinnon noutaa myöhemmin palkintojenjakoteltalta.

Mahdollisista muutoksista palkintojenjaon aikatauluun ilmoitetaan kenttäkuulutuksilla.

Oleskelu kentällä

Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat kilpailijat ja toimitsijat.

Ensiapu

Kentällä on kilpailujen aikana paikalla kisalääkäri/ensiapupäivystäjä. (päivystyspaikka)

Vastalauseet

Kaikki urheilijoiden ja toimitsijoiden väliset näkemyserot tulee selvittää välittömästi kilpailupaikalla kenttälajeissa lajin johtajan ja juoksulajeissa nimetyn Start refereen kanssa. Mikäli yhteistä näkemystä ei saada aikaan, kilpailijalla tai hänen edustajallaan on oikeus tehdä kirjallinen vastalause.

Vastalauseet, jotka koskevat lajin läpivientiä tai kilpailutuloksia, tulee tehdä 30 minuutin kuluessa siitä kun ko. lajin tulokset virallisesti julkaistiin ilmoitustaululla.

Vastalause on tehtävä kirjallisesti kilpailukansliasta saatavalla lomakkeella. Maksu vastalauseen tekemisestä on 50 euroa, joka summa on maksettava käteisellä rahalla.

Media

Median edustajille on järjestetty mediatila liikuntakeskuksen tiloihin (paikka tarkentuu)

Valokuvaajat, jotka toivovat liikkuvansa sisäkentällä tulee käyttää erillistä omaa pressiliiviä.

Paikalle tulevien median edustajien ja valokuvaajien tulee ilmoittautua ennakolta sähköpostitse: tia.kraft@leisku.fi, kiitos.

Kisaruokailu

Kisaruokailu tapahtuu yläasteen ruokalassa n. 200m kävelymatkan päässä urheilukentästä.

Tarkemmat tiedot (aukioloajat, ruokalista) omalla sivullaan.

Huomaathan, että ruokaliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupastamme. Etukäteen ostetut ruokaliput myydään etuhintaan ja niiden käyttö sujuvoittaa ruokailua merkittävästi.

Kisakioski

Urheilukentän maalipään läheisyydessä palvelee monipuolinen kisakioski. Myös korttimaksaminen mahdollista.

Urheiluvälineiden myynti

Tulossa

Tiedustelut

Tia Kraft, p. 040-533 1010, tia.kraft@leisku.fi