Teemu Narvi EM-kisojen 6.

Alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut käytiin viime viikon vaihteessa Viron Tallinnassa (8.-11.7.2021). Leiskulaisista mukana oli juuri 21 vuotta täyttänyt keihäänheittäjä Teemu Narvi, joka lähti kilpailuun maltillisin mitaliodotuksin, sillä lähelle 80 metrin ennätyksellä tilastot oli lupaavat. Narvi lähti kisaan 4. parhaalla tuloksella.

Helteisessä Tallinnassa Narvi lähti heittämään sitä parasta Teemua, mutta ihan terävintä tulosta ei finaalipäivänä irronnut. Sen sijaan kisasta irtosi perustekemiselläkin 6. sija, kepin lentäessä 75,27.  6. sija tuli myös vuonna 2018, alle 20-vuotiaiden MM-kilpailusta Tampereelta.

Suomen Urheiluliiton haastattelussa oli kisan jälkeen pettynyt mies. “Mies oli surkea, jäin monta metriä tavoitteesta ja kaiken piti olla kunnossa. Täytyy valmentajan (Petteri Piironen) kanssa miettiä mitä tapahtui vai tapahtuiko mitään”, Narvi sanoi.

Katso Teemun tällä kaudella syntynyt ennätysheitto 79,77 kesäkuulta Kankaanpää Gamesista, video Youtubessa.

Suomella oli kolme miestä mukana Tallinnan finaalissa, Aleksi Yli-Mannila, Teemu Narvi ja Topias Laine. Laine leiskautti melko pommin, 81,67 metriä, jolla Suomeen tuli nuorten kultamitali sitten vuoden 2009, jolloin Ari Mannio heitti 84,57. Laineen tuloksella otettiin myös Euroopan tilastojen kärkipaikka tällä kaudella. Aleksi Yli-Mannila oli keihäsfinaalin kahdestoista. Hänen parhaansa kantoi 66,84.

Keihäänheiton historiasta, mm. “saippuatyylistä” ja kahden käden heittokilpailuista voit lukea kesälomien ajanratoksi näin Tokion olympialaisten alla lisää mm. Wikipediasta.