Tomille SM-kultaa Vaasassa, Jere ja Taavi myös hyvässä vauhdissa

Tomille SM-kultaa Vaasassa, Jere ja Taavi myös hyvässä vauhdissa

Nuorten SM-hallit kilpaillaan kuluvana viikonloppuna Vaasassa. Tomi Mäkitalo nappasi jälleen kultamitalin palkintokaappiinsa todella kovalla ajalla. Tomi voitti finaalin selvästi ajalla 6,90. Vielä sadasosan kovempaa Tomi paineli välierissä ja ajalla 6,89 sijoitutaan 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa sijalle viisi. Tulos on luonnollisesti myös ylivoimainen kauden kotimainen kärkiaika ja ikäluokan Satakunnan ennätys. Edellinen Satakunnan kärkiaika oli Leiskun Eero Hirvisen nimissä. Tomi paransi aiempaa joulukuulla juostua ennätystään peräti 16 sadasosaa – pikamatkalla kova veto!

Kovaa paineli samassa kisassa myös Jere Peltomäki. Keväällä vasta 16 vuotta täyttävä Jere paransi ennätystään vielä Tomiakin enemmän. Tuloksella 7,45 selvittiin välieriin 17-vuotiaiden kisassa ja sijoitus siinä oli 11. 16-vuotiaiden kauden tilastossa Jere on nyt 8.

Vasta syksyllä 16-vuotta täyttävä Taavi Manner kilpaili 17-vuotiaiden 800 metrillä. Taavi voitti oman eränsä juosten hyvin lähelle omaa ennätystään. Toinen ns. kuuma erä paineli vielä kovempaa vauhtia ja loppusijoituksissa Taavi oli 9.

Keväällä 16 täyttävä Maija Junnila kilpaili 17-vuotiaiden 300m aidoissa. Sijoitus tänään 14. ajalla 54,67.

Tomi heittäytymässä kohti maaliviivaa – voitto selvällä erolla muihin kilpakumppaneihin