Vattenfall -finaali ja Ruotsi-Suomi maaottelu

Vattenfall-finaali Janakkalassa

Aikainen herätys ei haitannut nuoria Vattenfall-finaalissa. Yhteinen matka ja tekemisen ilo ja joukkuetovereiden kannustus siivittivät hyviin tuloksiin. Monet nuorista kilpailivat muussa, kuin omana pitämässään lajissa, mutta se ei haitannut, koska kaikki sijoitukset olivat tärkeitä. Ensimmäiset lajit alkoivat jo klo 10 ja viimeisenä juostiin 16x60m:n sukkulaviesti noin 14.45. Hyviä suorituksia oli kauttaaltaan.

Pyry Santahuhta voitti P15 100 metrin aitajuoksun 14,54. Netta-Nana Mäkkylä voitti N17 kuulan 12,30 tuloksella. Aleksi Joensuu teki myös  taktisesti hienon juoksun ja voitti P13 1000 metriä ennätysajallaan 3.08,74.
Hopeasijalle juoksivat Eelis Hirvinen ennätyksellään M17 200 metrillä 23,87 ja Eero Hirvinen P13 60 metrin aidoissa 9,81. Jonna Jaakkola työnsi kuulan hopeaa 10,65.
Joni Ojala paransi ennätystään M17 pituudessa hypäten 6,03. Heli Tuominen hyppäsi elämänsä ensimmäisen seiväskilpailun tuloksena 2,00 metriä. Harjoituskokeiluja oli viikolla kaksi ja saavutettu kisatulos antoi myös innostusta uudesta lajista. Myös nuorempi sisko Mari heitti uuden lajin moukarin ja Joni Levä  juoksi ensimmäisen kerran 2000 metrin kisan radalla. Ruut Nieminen juoksi ennätyksensä T13 1000 metrillä ja Salla Myllymäki 60 maj:ssa sekä Jenna Pihlaja T11 1000 metrillä.  Alla kaikki tulokset.

Tulokset

Kuvagalleria>>

Leiskun kokonaispisteet  238,5 ja  sijoitus 10.   Vattenfall-finaalin jälkeen nuoret matkasivat katsomaan Ruotsi-Suomi maaottelun 1. päivää olympiastadionille ja osallistumaan finalistien kunniakierrokseen.

Ville  miesten 100 metrillä maaottelussa

Hienoa oli nähdä leiskulaisen Ville Myllymäen  hyvät juoksut 100 metrillä ja pikaviestissä. Ville sijoittui 100 metrillä neljänneksi ajalla 10,58  (-0,4) ja oli toiseksi nopein suomalaisista. Pikaviestijoukkue, jossa Ville juoksi toisen osuuden  juoksi hyvän ajan 4 x 100 metrillä 39,33. Aika on joukkueen paras tältä kaudelta ja  Ruotsi voitti vain kaksi sadasosaa  ajalla 39,31.

Arttu miesten kuulassa sunnuntaina – sijoitus kolmas

Miesten kuulakilpailu käytiin sunnuntaina.  Arttu Kangas työnsi  parhaallaan 18.96 ja sijoittui parhaana suomalaisena kolmanneksi.

Aaron M17 moukarissa toinen

Aaron Kangas  debytoi hyvin nuorten N/M17 maaottelussa ja heitti moukarin hopeaa tuloksella  66,70.  Kaksoisvoitto näin Suomelle, kun Aleksi Jaakkola voitti moukarin.