Tomi on tuplamestari! 300m voitto suvereeniin tyyliin

Tomi Mäkitalon huima meno Vaasan SM-halleissa jatkui. Eilisen 60m mestaruuden jatkoksi tuli tänään 300m voitto vielä selvemmällä erolla.

Suoraan loppukilpailuna juostussa kilpailussa oli peräti 11 erää, sillä mukaan oli ilmoittautunut 45 juoksijaa. Jännittää saatiin aina viimeiseen erään asti, jossa Tomi juoksi. Juoksu olikin sitten Tomin näytöstä ja selvä voitto irtosi ajalla 35,61, jolla Tomi paransi viime talvena juostua ennätystään lähes 0,7 sekuntia. Toiseksi tullut Limingan Aapo Mäkiniemi jäi Tomille lähes kuusi kymmenystä. Satakuntaan saatiin 300 metriltä toinenkin mitali, kun Rauman Urheilijoiden vasta 16-vuotias Manuel Ojala sijoittui kolmanneksi ajalla 36,25.

Tomin aika on luonnollisesti myös kauden kärkitulos Suomessa ja kaikkien aikojen tilastossakin nousee sijalle 16 ollen samalla Satakunnan halliennätys. Tomi ohittaa näin Noormarkun Matti Välimäen 20 vuotta vanhan ennätyksen viidellä sadasosalla.